5 tips för näringsrika drycker

Vi på Kostkoll har testat några av de vanligaste näringsdrycker som finns i livsmedelshyllan.  Här poängger vi och berättar mera om juicer och smoothies från Saltåkvarn,  Brämhults,  Axa, Gerimax Ginseng  och Proviva. Missa inte våra 5 supertips för att enkelt hitta DIN juice!- Saltåkvarn morotsjuice - Betyg 5
Morot innehåller gott om betakaroten och är en perfekt hjälp mot att ha god hälsa genom vinterhalvårets mörker. Saltåkvarns goda drycker är tillverkade utan tillsatser, är otroligt goda och finns även i juicevarianter med tomat, apelsin, grönsaker, äpple/mango, röd druva, blodgrape med flera.

- Brämhults Tranbärsjuice, Ginseng/Grönt te,  Blåbär/Acai, Spirulina - Betyg 5
Här kommer supervinnaren med de mest exotiska, härligaste juicerna som tänkas kan. Goda inslag av superfrukter, alger och exklusiva bär ger dem ett stort försprång till deras konkurrenter. Ett stort minus till ett de ofta är jästa och inte kan drickas ett par dagar innan bäst före-datumet gått ut.

- Axa Fullkornssmoothie - Betyg 4
Smoothie med fullkorns tillsatt är en minst sagt oslagbar kombination, då det blir ett mer mättande mellanmål som du lätt kan ta med dig i farten. Ett stort plus till att den håller i rumstemperatur och därmed också som backup i en träningsväska eller utifall du blir sugen.

- Guarana Tonic och Gerimax Ginseng - Betyg 2
Boosta med stimulerande ämnen genom att antingen dricka dem som de är eller som ingredienser i din smoothie eller juice. Det är ett bra komplement om du är trött och behöver energi men bör inte ersätta sömn och den vila som du behöver för att må bra.

  - Proviva Active och Nypon - Betyg 2
Juicen som marknadsförs som en "räddare i nöden" för en orolig magen är visserligen god men inte unik och ganska lam jämfört med andra juicer. Kanske skulle inslag av exempelvis superfrukter, minska känslan av att det är en vanlig juice. Ett plus för deras drycker med nypon, då det är en fantastisk C-vitaminkälla som ger god smak och fyllighet.

- Full Strike Juice - Betyg 1
Här kommer en av marknadens små uppstickare. En härlig juice som både smakar bra och ser trevlig ut. Dock ett stort, stort minus för konservburken som inte kan återvinnas.

5 tips för näringsboostande drycker!!!
- Välj alltid en nycentrifugerad eller nypressad juice eller smoothie för att få bästa smak och näringsinnehåll.
- Blanda en grön, bitter frukt eller grönsak tillsammans med en lite sötare, röd eller gul frukt eller bär. De skapar en smakmässig balans och bidrar till att då får gott om näring i drinken.
- Undvik juice eller smoothie som innehåller raffinerat socker, sötningsmedel, konserveringsmedel eller andra tillsatser.
- Investera i bra råvaror som är ekologiska, både ur smakmässig aspekt och för att få en så näringsrik slutprodukt som möjligt.
- Utsätt inte frukter, grönsaker eller bär för onödig värme eller kyla eftersom det påverkar dess vitamininnehåll. Förvara dem i rumstemperatur, så bevarar du näringen och smaken.