Grova bovete- och morotspannkakor 4 personer

2 dl bovetemjöl
2 dl majsmjöl
6 dl havremjölk
3 ägg (Om gulan tas bort, ersätt med vitan dvs; 6 vitor)
150 g rivna morötter
1 tsk havssalt
1 tsk smör eller rapsolja
1 rivet äpple
Kanel
Färska eller frysta, tinade hallon (ca 1 dl/person)
4 kulor á 40 g vardera med Yoghurtglass


Häll hälften av mjölken i en skål och vispa ned mjölet. Vispa även ned äggen och därefter resten av mjölken. Skiva morötterna och lägg ned dem i smeten. Häll i en inoljad långpanna. (Använd gärna rapsolja till formen) Salta och grädda i ugn på 225 grader i ca; 45 minuter. Riv äpplet i ett rivjärn och servera pannkakan med rivet äpple och kanel, eller med färska hallon och yoghurtglass.