Håll vikten med frukt och grönt

Här finner du bästa tipsen för en kost som är boostad med frukt och grönt. Visste du till exempel att om du äter frukten separat från din mat så mår du bättre matsmältninng eftersom frukt behöver passera snabbare genom tarmen. Låt alltid ditt intag vara en halvtimme före eller två timmar efter maten för att undvika jäsning i mage och tarm. 


1. Ät frukt i lagom mängd eftersom det innehåller fruktos som försurar kroppen vid för stort intag.

2. Frukt innehåller näringsämnen som balanserar och motverkar sockerarternas effekt.

3. Ett dagligt intag av frukt och grönt boostar kroppens immunförsvar med antioxidanter som skyddar kroppen från fria radikaler och åldrande. 

4.  Frukt innehåller mycket vatten till skillnad från andra kolhydrater så som alkohol, kaffe och läsk som istället medverkar till uttorkning då de behöver vatten för nedbrytning. 

5. Till skillnad från juicer så kan du tillgodose dig vitaminerna under längre tid. I juice försvinner näringen efter 15-30 minuter och är då en sockerlösning snarare än en näringsboost.

5. Mixa en smoothie eller centrifugera egen juice på färska, ekologiska bär och frukter för att behålla näring, fibrer och för att minska intaget av tillsatser.