Inspireras av andra matkulturer!

Inspiration från andra länders matkulturer är fantastiskt härligt men nu kan ni ta steget ännu längre och verkligen äta (!) enligt geografin! Låt både meny, dukning samt ”bordskick” gå i samma landstema.

Det är spännande och exotiskt att tillreda en familjemiddag som inspireras av andra länder, världsdelar eller våra egna landskapstecken.Middagen blir extra rolig om barnen läser om något speciellt land i skolan och att ni låter familjemiddagen inspireras av det.

Ett exempel kan t.ex. vara landet Kina! Tillaga mat eller köp hem kinesisk mat från en restaurang. Möblera om ert vardagsrum genom att dra fram soffbordet som har en lämplig höjd och placera ut kuddar som ni kan sitta på.

Ordna en mysig belysning med tända ljus och ät gärna med pinnar! Det finns speciella inlärningspinnar som hjälper barnen igång. Att äta med pinnar ger en motorisk effekt som är fantastisk, men är också bra för kroppen genom att måltiden går långsammare. Glöm inte att avluta middagen med ett grönt té för att riktigt få den sista Kina-touchen!

Tips: Cecilia Ohlsson