Kostråd för överviktiga barn

Vi på Kostkoll vill hjälpa alla barn och ungdomar med deras hälsa, oavsett bostadsort och ekonomiska förutsättningar.

Redan idag erbjuder vi kostnadsfri rådgivning för föräldrar och barn med övervikt och livsstilsproblem.

Denna tjänst har blivit otroligt populär och kommer att erbjudas även under 2007.


Idag lider 20 % av våra barn av övervikt.  


Vår erfarenhet visar att det inte finns något bra ställe som vänder sig direkt till dem det gäller... våra barn! Vi vill råda bot på detta och startar i januari-07 vår nya chatt för barn/ungdomar som är mellan 10 och 18 år. I chatten tar vi upp frågor som övervikt, viktuppgång, ätstörningar, känslor kring mat, självförtroende, mobbing, träning/rörelse och vikten av att äta rätt. De som är yngre än 10 år är naturligtvis välkomna men med en hjälpande skribent vid tangentbordet.


Som en förebild, vill vi inspirera och motivera till ökad kunskap och ett bättre självförtroende hos barn och ungdomar med livsstilsproblem. Vi vill skapa vilja och trygghet inför tanken på att själv förändra och ta ansvar för den egna hälsan. Vårt mål är att nå dem som idag inte har möjlighet till hjälp.


Vi kommer att erbjuda en timmes fast chattid med utbildad personal / vecka samt möjligheten att chatta med andra deltagare 24 timmar om dygnet. Vi på Kostkoll kommer noggrant att bevaka aktiviteten i chattrummet för att våra forum inte ska missbrukas. Barn och ungdomar med problem som ligger utanför vårt område kommer att slussas vidare till lämplig hjälp. Tjänsten är självklart kostnadsfri och är ett led i vår ideela verksamhet med barnhälsa som fokus!


Zarah Öberg
Chefsredaktör
2007-01-01