Mysig picknickmat

Picknick är så härligt avslappnande, enkelt att ordna till och passar för både landet eller storstadsparken. Här hittar du lite roliga picknicktips som passar för både stora och små magar.Grönsaksspett kan du göra med gul, röd och orange paprika, aubergin, zucchini och champinjoner. Trä dem på ett metallspett och grilla lätt, antingen genom att förgrilla hemma eller på en engångsgrill eller picknickgrill på plats.

Melon med parmaskinka, kan serveras kall och gör därmed till en idealisk picknickrätt och den söta frukten passar perfekt till det salta köttet.

Köttbullar och prinskorvar är gott för de flesta barn och ett alternativ med har hög kötthalt och ej tillsatt socker är riktigt hälsosam. Kika gärna efter de laktosfria och vegetariska sojaalternativen eller quornprodukter.

Matiga fullkornssmörgåsar är gott och enkelt som håller en stund för lite längre utflykter. Pålägg som brie, salami, chevre, tomat, kalkon, keso, tonfisksallad eller mozarella, basilika och röd pesto är kanonbra.  Till brödet eller köttet kan du ordna enkla röror som hummus, mimosasallad, aubergineröra, bearnaisesås, salsa, aioli, pesto, naturell yoghurt och guacamole. Tillbehör som håller bra i värme är majs, sockerärtor, ostkuber, soltorkade tomater och sparris.