Risotto med röd paprika och tofu

(4 portioner)

4 dl okokt risottoris
300-400 gram tofu (finns i vanliga matbutikerna eller på hälsokosten)
2 röda paprikor
1 röd chili
2-3 msk oskalade sesamfrön
1 burk svarta bönor
rostade ekologiska jordnötter 
1 apelsin.


Lägg tofun i en skål med olivolja och sesamfrön för att marineras i 2-3 min. Stek sedan på lagom värme och krydda med svartpeppar, chili och örtsalt. Låt den bli gyllenbrun, för att sedan sänka värmen.

Läs instruktioner för risottoriset på paketet, men oftast skall risottoris koka på låg värme i 20 min med dubbelt så mycket vatten som ris.


Strimla paprikan och lägg tillsammans med svarta bönorna och nötter i en wok. Höj värmen några minuter, släng i den skurna apelsinen och ringla lite extra olivolja över. Servera på ett vackert fat.

Som vegetarian och vegan är det viktigt att du tillgodoser ditt protein- och kalciumbehov. I receptet ovan får du i dig det du behöver från tofu, sesamfrön och svarta bönor.