Surhet förstör för matsmälning och upptag

Sura produkter såsom läskedrycker, ger ett felaktig PH-värde i din mage/tarm och påverkar därefter upptaget genom hela matsmältningssystemet. Samma sak gäller för en mage med för lite saltsyra.För många år sedan, ansågs magkatarr eller magsår orsakas av för mycket magsyra men idag är kunskapen den, att detta beror på en bakterie. Istället vet man idag att sura uppstöttningar och orolig mage beror på för lite saltsyra i magen, vilket i sin tur gör att maten inte smälts ner (spjälkas) ordentligt.

För att påverka hela matsmältningskanalen positivt, så rekommenderas tex; novalucol MEN du kan enkelt påverka kroppens hela upptag genom att dricka ett glas ljummet vatten med en pressad citron i. Drick detta innan varje huvudmåltid dvs; frukost, lunch och middag. Resultatet är att din ökade produktion bidrar till bättre spjälkning av maten och därmed ökar upptaget av dina vitaminer och mineraler i tarmen. 
 
Tänk på att socker är inflammatoriskt och kan ge ledvärk, vilket gör det onödigt och minst sagt ointressant i en mänsklig kost. Det ger även energi som inte tillför dig den näring som krävs för att blir frisk och kry.