5 bästa sätten för att minska på sockerbovarna

Socker är en av våra mest omdebatterade råvaror och i raffinerad form så är det rent skadligt för kroppen. Utöver det, så tillför det mycket energi som kan ge ökar vikt, det ökar sötsuget och minskar näringsupptaget och matsmältningen genom att rucka på mage- och tarmsystemets basiska miljö.


1.  Tänk på att juice och torkad frukt innehåller lika mycket energi som det var innan det pressades eller torkades. Det är lättare att dricka 1 Liter juice än att äta 20 apelsiner. 

2. Läs på innehållsförteckningarna och minska på alla sockerkällor, sötningsmedel, andra tillsatser och utfyllnadsingredienser som tex potatismjöl.

3. Osötat är den formulering som ger en produkt utan sötning. Formuleringen ”utan tillsatt socker” och ”sockerfri” kan innehålla sötningsmedel eller tillsatt druvsocker, fruktos eller sirap.

4. Baka med lika mycket mosad banan eller hackad torkad frukt istället för med strösocker. Det går utmärkt både för jäsningsprocess och för smakens skull.

5. Minska de sockerarter som försurar kroppen och ger ett PH-värde som försämrar både immunförsvar, matsmältning och näringsupptag.