Thaikyckling med färsk ingefära och bulgur

400-500 gram kycklingfilé
1 återvinningsbar förp. med konserverade haricoverts
vattenkastanjer på burk
2 nävar böngroddar
1 näve paranötter
saft från 1 citron
1 msk riven ingefära
2 msk soya
1 nypa havssalt

4 dl quinoa eller bovete (quinoa eller bovete gör receptet glutenfritt, tänk dock på att kolla så att soyan är fri från tillsatser)
 
Servera gärna tillsammans med 4 portioner misosoppa (finns i vanliga livsmedelsbutiken eller på hälsokosten)


Marinera kycklingen i soya, olivolja och havssalt. Värm upp en wokpanna, riv ned den färska ingefäran och lägg i kycklingen. Woka köttet tills det är klart (och inte är rosa i färgen), ta woken av plattan, lägg i grönsakerna och blanda ihop. Sätt tillbaka woken på plattan och värm blandningen på medelvärme. Tillsätt pressad citron, nötter, havssalt och soya.


Koka quinoan eller boveten samt misosoppa enligt anvisning på respektive förpackning. Ett tips är att ha i gurka och hackad purjolök i misosoppan!