Bättre immunförsvar på enkelt vis

Felaktiga kostvanor, stress och dålig sömn med oro och känsla av rastlöshet är oftast det som faller an på en människa av dagens samhälle. Kosten är det som sätter grund för ork, motionsmöjligheter, sömn och därmed en pigg, utvilad och stark kropp.Våra tarmar står för stor del av immunförsvarets funktioner, möjligheter men även dess nedsatthet. Detta visar sig som oftast i autoimmuna sjukdomar som Crohn´s eller Ulcerös kolit som helt enkelt innebär att kroppen angriper sig själv.
 
Ett immunförsvar tar mycket skada av att bryta ner tillsatser, sötningsmedel eller i värsta fall... stark medicin. Börja med att utesluta alla de saker som belastar dina njurar eller lever, vilket är alla onaturliga källor som du tillför i rinnande eller fast form. Minska eller uteslut alla tillsatser som tänkas kan, ät ren mat som endast innehåller näring och energi från hälsosamma källor.

Basera din kost på mycket frukt och grönt och när tiden tryter, så ersätt färska varianter med frysta grönsaker eller bär som tinas i rumstemperatur. Ugnsstek eller woka dem tillsammans med fet fisk, vitt kött och fyll på med mycket bönor, linser, nötter och frön.

Undvik halvfabrikat, sötningsmedel, konserveringsprodukter, kryddmixer, rött kött och allra helst även gluten och laktos, då dessa kan reta en irriterad mage/tarm. Köp livsmedel som har kort långbarhet, snarare än långa bäst före-datum p.g.a. konservering från socker eller E-nummer. till sina organ. Så fort fett är borttaget i en vara, så finns det annat där i dess ställe.