De nya superfrukterna
Våra 10 bästa superfruitstips!!!
1. Superfruitsfamiljen innefattar bär och frukter som acaibär, mullbär, gojibär, granatäpple men även de svenska alternativen som blåbär och blåhallon. Tänk på att närodlade bär och frukter ger den näring som är lämpad för den klimatzon du lever i.
2. Undvik höga temperaturer när du använder superbär, frukter eller grönsaker i din matlagning eftersom temperaturer över 40 grader påverkar enzymerna negativt och temperatur över 70 grader försämrar näringsinnehållet.
3. Välj frukostbär till morgongröten istället för till mejeriprodukter som tex fil. Mejeriprodukter hämmar ditt näringsupptag och minskar därmed den positiva effekten från bärens antioxidanter.
4. En näve superfruits per dag är lagom eftersom alla superfrukterna är fulla med vitaminer som också kan överdoseras. Kombinera dem med en näve nötter, så har du bra fetter till dina cellmembran, till upptag av fettlösliga vitaminer och får rätt balans på energiintaget.
5. Mixa fruktköttet tillsammans med vatten för att få en puré som du kan använda i matlagningen. För att skapa en sirap, så blandar du köttet med råsocker och vatten.
6. Superfriuts är hälsosamt för alla människor, men särskilt för barn, vid sjukdom eller under en graviditet, då de innehåller stora mängder med kalium, kalk, kalcium och järn.
7. Superfrukterna hjälper även dig som är vegetarian eller vegan, då de innehåller gott om B-vitaminer och de livsnödvändiga fetterna omega 3, 6 och 9.
8. Fibernivån i bären är hög, vilket hjälper dina tarmar och system att motionera, för bättre upptag i tarmarna. För att ta vara på fiberhalten och tuggmotståndet, så rekommenderas bäret att ätas helst, hellre än i flytande utspädd form.
9. Superfrukternas höga antioxidantinnehåll minskar de fria radikalernas nedbrytning av cellerna. Detta innebär att du håller dig friskare, får bättre immunförsvar och åldras långsammare.
10. Du kan byta ditt vanliga söta godis mot näringsboostande, supergoda alternativ som både mättar och ger positiva effekter i kroppen.