4 personer.
4 laxfileér (ca: 125 gram vardera)
1/2 dl creme fraiche (17 % fetthalt)
1/2 dl soltorkade tomater
15 russin
1 palsternacka
1 selleri
23 morötter
1/2 kålrot
1 msk rapsolja
1 tsk havssalt
1 krm peppar
Värm ugnen till 225 grader. Skala och skär rotfrukterna i smala stavar (1/2 cm breda). Lägg dem i en ugnsfast form och spraya eller pensla med rapsolja. Placera i nedre delen av ugnen i 20 minuter. Tina laxfileérna och lägg dem på bakplåtspapper i en ugnsfast form. Hacka soltorkade tomater, blanda ned creme fraiche och russin. Skär ett snitt i laxfileérna och fyll dem med blandningen. Krydda med salt och peppar.
Maka plats i ugnen så formarna får plats bredvid varandra. Tillaga dem i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter. (Sammanlagt 40 minuter för rotfrukterna)
