Hälsosam potatis- och purjolökssoppa

50 g smör
1  purjolök
1 selleristjälk
5 potatisar
¾ liter vatten                                 
1 msk buljong                              
2,5- 3 dl havregrädde
1 finhackad lök
1 vitlöksklyfta
Salt & peppar


Skala och skär potatisen i mindre bitar. Strimla purjolök och finhacka selleri och lök. Ta en stor kastrull och smält smöret, lägg i potatis, lök, purjolök, selleri och pressa i vitlök. Häll på vatten och lägg i buljongen. Låt allt koka upp och sänk värmen och låt sjuda under lock i 20 minuter. Låt soppan svalna något och mixa den sedan. Häll tillbaka den i kastrullen.
Låt soppan koka upp och rör ner grädden. Smaka av med salt och peppar. Servera varm eller väl kyld.


Tips: Pynta med gräslöksgarnering. Komplettera med en klick pesto i varje tallrik samt lite hyvlad parmesanost. (www.framtidensmat.se)