Juice och torkad frukt

Juice är ett fantastiskt sätt för dig att vitaminboosta kroppen på effektivt vis. Apelsin, äpple, ananas, morot, rödbeta är bara några av de vanligaste råvarorna som återfinns i juicepaketet. Den juice som innehåller mycket socker benämns som nektar eller saft medan juicen endast innehåller fruktens egna sötma.För att förstå innehållet i juicen, så bör du dra liknelsen till den varan som du haft från början. Det är lättare att dricka ett stort glas apelsinjuice än att äta 6-8 apelsiner, vilket gör att juice ofta kan vara en energibov. En liter är full av näring men motsvarar en hel måltid i kaloriinnehåll och allt som oftast ger överstigen konsumtion, även ett för högt påslag på vitaminer och mineraler.

Samma liknelse kan du se när du torkar en frukt och vattnet försvinner i den. Den blir kompakt av fruktsocker och fibrer och då även sötare i smaken. Det är lätt att äta för mycket av frukten när den tar skepnaden av 10 russin istället för 10 vindruvor.

1. Köp färskpressad juice eller pressa hemma med hjälp av centrifug eller juicepress.
2. Relatera till vad varan var från början och dosera mängden efter det.
3. Köp ALLTID osötade alternativ, som är sötade på naturlig väg, ej de med socker eller andra tillsatser.
4. Vitaminberikad juice fyller ingen funktion eftersom det redan är så mycket vitaminer i juicen som du dricker. Ibland kan det vara extra tillsatt C-vitamin i en vara som redan är full med vitaminet, som du inte lagrar utan istället kissar ut.
5. Numera finns ett stort antal ekologiska eller KRAV-märkta alternativ på varuhyllan. Dessa innehåller frukt som har större antioxidantinnehåll, som smakar mera och dessutom är snäll mot naturen.