Kokt majskolv med bovetepasta och grillad lax 4 pers

4 st majskolvar
4 st lxfiléer, cirka 125 gram vardera
6 dl okokt bovetepasta
ett knippe Dill
4-5 msk smör,
3-4 tsk örtsalt
4-5 msk soja
3 tsk havssalt

Pasta- och laxsåsen
5 dl crème fraiche
2-3 tsk dijonsenap, eller stark senap
havssalt
svartpeppar

Dela majskolvarna i två delar och koka dem med lite örtsalt i en stor kastrull. Förbered laxfileerna i marinad blandad av soja och havssalt stek på svag värme i ugn eller stekpann. Rör ihop kryddsmöret till kolvarna med vanligt smör och örtsalt. Låt stå väl kylt tills det är dags för servering. Koka bovetepastan enligt anvisningar på förpackningen. Var noga med att inte överkoka den. Blanda creme fraiche med dijonsenap, krydda med svartpeppar och havssalt. Servera bovetepastan med den ugnsggrillade laxen, genröst med dill, en klick av den kalla såsen, majskolvar och kryddsmör.