Kycklinggryta med rödkålssallad 4 portioner

(ca: 378 kcal/portion)


4 mellanstora kycklingfileér
4 dl havremjölk
3 msk bovetemjöl
2 msk ekologisk buljong
1 msk olivoolja
1 msk soja
200 g rödkål
3 ekologiska tomater
1,5 dl fullkornsris, rött ris eller svart ris
2 dl basmatiris
havssalt


Skär kycklingen i centimetertjocka bitar. Stek dem i oljan till de är helt genomstekta. Häll havremjölken i en kastrull och rör ned vetemjölet. Låt koka upp på svag mellanhög värme under omrörning. Tillsätt buljongen och rör ned sojan, salt och peppar. När såsen tjocknat, häll över kycklingfileerna och låt grytan stå under lock. Mixa rödkålen i en mixer, eller hacka den för hand. Skär tomaterna i små tärningar och blanda ned i rödkålen. Koka riset enligt anvisning på paketet. Servera grytan tillsammans med ris och rödkålssallad.