Lammrygg med späd spenat

750 gram lammfilé
2 stjälkar rosmarin
1/2 L lammfond
200 gram tofu
1/2 knippe bladpersilja
1 tsk spirulina (alger)
2 hackade vitlöksklyftor
1 schalottenlök
100 gram semi-dried tomater
250 gram vetekärnor
300 gram bögehatte (svamp)
600 gram sköljd färsk spenat
havssalt och peppar
kallpressad rapsolja
4 strån gräslök


Koka vetekärnorna i 60 min tillsammans med vatten och häll sedan bort vätskan. Blanda de avrunna kärnorna med olja och kryddor, smaka av med salt och peppar. Tillsätt hackade tomater och rör ordentligt. Sautera vitlök, schalottenlök och persiljestjälkar för att tillaga såsen och tillsätt sedan lammfond. Koka cirka 5 minuter och smaka återigen av med salt och peppar.

Mixa den varma såsen med tofu, persilja och spirulina innan servering. Bryn lammfilé och strö över hackad färsk rosmarin. Stek köttet i ugnen under 10 minuter i 200 grader. Avsluta med att rosta svamp och spenat var för sig i en stekpann. Lägg upp alla ingredienser och garnera med gräslök.