400 gram lövbiff
2 morötter
1 palsternacka
3-4 potatisar
2 dl havregrädde
1 msk färsk eller torkad rosmarin
2-3 vitlöksklyftor
1 msk sesamolja
ekologiskt örtsalt
Lägg lövbiffen i en marinad av vitlök och sesamolja, 10 minuter räcker. Förbered gratängen, använd potatis, morötter och palsternacka. Skär rotfrukterna i stavar och lägg i en ugnsfast form, häll över havregrädde, rosmarin och örtsalt. In i ugnen på cirka 220o i femton minuter, låt rotfrukterna behålla sitt tuggmotstånd och därmed vitaminerna.
Potatisen har råkat lite illa ut på grund av GI-dieten, men det är en god, nyttig och bra kolhydrat, ät den så rent som möjligt och med rätt tillbehör. Vegetabiliskt fett såsom grädde från havre är lättare för kroppen att ta hand om och nyttigare för kärl och hjärta.
Servera med en fräsch grönsallad av ruccola med pinjenätter och sockerärtor. Kött tar längre tid på sig att bearbetas i magen, lite god hemlagad sorbet till efterrätt kan hjälpa till att smälta maten.