600 gram biff av nötkött
4 dl Majs, fryst svensk, KRAV-märkt
4 dl vildris
4-5 champinjoner eller kantareller
10 färska, ekologiska tomater som mixas utan skal
2 st chili, röd hackad
2-4 st vitlöksklyftor
1 st gul lök
3-4 msk havregrädde
Olivolja
Havssalt
Skala, hacka och bryn löken i en stekpanna tillsammans med olivolja. Strimla köttet och bryn tillsammans med lök, hackad chili och skivad svamp. Häll ingredienserna i en gryta med tjock botten, ringla lite olivolja i botten, salta och värm på plattan. Hetta upp vatten med tomaterna i och koka tills skinnet släpper. Kyl dem under kallt vatten och skala försiktigt. Toppa med sojagrädden för att få bort tomaternas bittra smak, alt pressa citron eller krydda med lite kanel för att få samma effekt.
Låt grytan puttra på svag värme i ca 15 minuter medan du kokar riset. Måtta dubbel mängd vatten som ris, koka upp och sjud under lock.