4 portioner
600 g benfri lammstek
2-4 vitlöksklyftor
1 gul lök
50 g torkade små linser
1 morot
150 g rotselleri
300 g passerade tomater
2 msk olivolja
1 kanelstång
0,5 g saffran
1 msk spiskummin
2 msk tomatpuré
1 msk pressad citron
1 kruka färsk koriander
havssalt
Hacka lök och vitlök. Hetta upp oljan i en gryta och fräs lök och vitlök. Tillsätt passerade tomater, saffran, spiskummin, tomatpuré, citronsaft, kanelstång och linser. Sätt på locket och koka upp. Låt småkoka i 40 minuter. Under tiden skär morot och rotselleri. Lägg i morot, rotselleri. Sätt på locket och koka i ca 10-15 minuter, tills rotsakerna är mjuka. Häll i färsk koriander och smaka av med salt. Servera med råris och en klick matlagningsyoghurt.