Vegetarisk potatissoppa 4 pers

1 liter vatten
2 msk flytande grönsaksbuljong
ca 10-15 potatisar beroende på storlek
1 förpackning havregrädde (2-3 dl)
vitpeppar och svartpeppar
örtsalt
havssalt
rosmarin
ett knippe färsk persilja
breadsticks med frön


Koka upp en liter vatten med grönsaksbuljong. Skala, skölj och skär potatisen i tärningar och lägg i vattnet. Potatis kokar snabbare om den är i mindre bitar, vilket gör soppan perfekt då du har ont om tid.  Koka i cirka 10 minuter, häll av vattnet i en sil och spara buljongen i en bunke. Koka upp havregrädden i kastrullen, tillsammans med de goda kryddorna, lite av buljongen och potatisbitarna.  Mixa med en mixerstav i 2-3 minuter och tillsätt resten av buljongen. Späd tills du har en lagom konsistens, klipp i lite persiljan för smak och servera med breadsticks. Potatisen kan bytas mot pumpa eller jordärtskocka.