Vegetarisk pyttipanna 4 personer

6-8 sojakorvar
4-5 morötter
4 stora potatisar
4 stora rödbetor
en knippe persilja
havssalt
grovmalen svartpeppar, en generös nypa


Koka rödbetorna först, då de tar längst tid. Fyll vatten upp till kanten på en stor kastrull och låt betorna koka i ca 35 minuter. Koka sojakorven lätt i några minuter och gärna tillsammans med lite buljong eller några lagerblad för att få extra smak. Tärna potatis och morötter och lägg i en panna tillsammans med lite olivolja.


Rödbetornas bör skalasför att du ska få god smak på maträtten. Använd en fin skalare, skär sedan stora bitar och lägg i pannan tillsammans med sojakorv, potatis och morötter. Stek på hög värme, undvik att röra då det kan bli mosigt, utan skaka pannan istället. Sänk värmen, krydda med havssalt, grovmalen svartpeppar och färska persiljeblad.