Vegetarisk wok med sesam och ingefära

1 msk sesamfrön
2 morötter
100 gram rättika
1/2  röd paprika
2 msk inlagd ingefära
1/2  blomkålshuvud
1 msk sesamolja
1 msk olivolja
600 gram vegetariska fileer
ca 400 gram kokta bovete- eller mungbönsnudlar
1 dl stark sweet chili (med lite eller inget socker)
3 msk soja
färsk koriander
havssalt och peppar


Rosta sesamfrön i en het, torr panna. Skala morötter och rättika och strimla fint. Skölj paprika, strimla tillsammans med ingefäran och bryt blomkål i små buketter.


Hetta upp olivolja i en wok eller stor stekpanna och stek/woka quorn med sesamfrön. Lägg i grönsaker, ingefära och stek under omrörning i ett par minuter. Vänd ner nudlar och låt wokblandningen bli genomvarm. Tillsätt sweet chili, soja, koriander och smaksätt med salt och peppar.


Källa: Smak för grönt