Vegetarisk wok med sommarkål och sobanudlar 4 personer

Apelsin är en allmer vanlig ingrediens i mat, både japansk och italiensk, det ger en extra saftighet till rätten och även en sötma!


1 paket tofu
1 paket sobanudlar
1 huvud sommarkål
Färsk, riven ingefära
2 apelsiner
1 röd chili
5-6 msk soja (japansk och smakrik för kryddning)
5-6 msk kallpressad plivolja

Koka nudlarna i 5-6 minuter, häll på kallt vatten för att stoppa kokningen. Ställ dem åt sidan i kastrullen med locket på.  Hetta upp wokpannan på högsta värme, tillsammans med olivoljan och stora bitar av tofu. Hacka sommarkål och hälli woken tillsammans med riven ingefära och apelsin i stora generösa klyftor. Stek 2-3 minuter, rör om och skaka woken, så att det inte fastnar i botten. Lägg i sobanudlarna, pressa i en halv apelsin och låt saften blandas med soja och lite finhackad chili.